Chokladbutiker att besöka i Alicante Spanien

Alicante är en vacker kuststad i Spanien känd för sina stränder, rika historia och naturligtvis dess fantastiska gastronomiska utbud. Bland de många delikatesser som erbjuds är choklad något som står ut. Med flera specialiserade chokladbutiker utspridda i staden finns det en uppsjö av möjligheter för den som älskar denna sötsak. Här är några av de mest anmärkningsvärda chokladbutikerna att besöka i Alicante.

Valor Chocolatería

Valor är ett av de mest kända chokladmärkena i Spanien, och deras Chocolatería i Alicante är inget undantag. Med en historia som sträcker sig tillbaka till 1881 erbjuder Valor en rad delikata chokladprodukter, från traditionella tabletter till mer innovativa skapelser.

Här kan du njuta av en varm kopp choklad eller prova deras berömda churros, som är perfekta att doppa i smält choklad. Deras kafé erbjuder en trevlig atmosfär och en utmärkt möjlighet att koppla av medan man njuter av några av de bästa chokladerna som Spanien har att erbjuda.

Antiu Xixona

En annan ikonisk destionation för chokladälskare är Antiu Xixona. Denna butik är inte bara känd för sin choklad, utan även för sin turrón, en spansk nougat gjord på mandel och honung. Butikens historia går tillbaka över hundra år, och den har blivit en institution i staden.

Antiu Xixona erbjuder ett brett sortiment av chokladprodukter, från mörk choklad till mjölkchoklad och specialiteter som choklad med havssalt eller chili. Om du är intresserad av att lära dig mer om tillverkningsprocessen för både choklad och turrón, erbjuder butiken också guidade turer och provningar.

Chocolatería Valor

Även om namnet är detsamma som Valor Chocolatería, är detta en separat plats och en del av kedjan som fokuserar på att erbjuda en mer avslappnad upplevelse. Belägen i hjärtat av Alicante, denna butik är särskilt populär bland lokalbefolkningen och besökare som söker en kaffepaus med en twist.

Här kan du prova deras olika chokladdrinkar, liksom olika kakor och bakverk som är gjorda med Valor-choklad. Atmosfären är avslappnad och familjevänlig, vilket gör den till en perfekt plats för en eftermiddagsfika eller en kvällsutflykt.

Las Manolitas

Las Manolitas är en charmig liten butik som specialiserar sig på handgjord choklad och kakor. Deras produkter tillverkas på plats med noggrant utvalda ingredienser, och butiken är känd för sina unika smakkombinationer och konstnärliga presentation.

Om du letar efter en mer personlig och unik chokladupplevelse, är Las Manolitas platsen för dig. De erbjuder även workshops där du kan lära dig att göra din egen choklad, vilket gör det till en rolig och lärorik aktivitet för både barn och vuxna.

I sammanfattning är Alicante en stad full av kulinariska överraskningar, och dess chokladbutiker är definitivt värda ett besök. Vare sig du är en chokladälskare eller bara nyfiken på att prova något nytt, finns det något för alla i denna vackra spanska stad. Så nästa gång du befinner dig i Alicante, se till att utforska dess rika utbud av chokladbutiker och njut av allt som denna fantastiska plats har att erbjuda.

Lämna en kommentar