Recept på Italienska mandelskorpor med choklad

Italienska mandelskorpor passar utmärkt till kaffet och är även en fin present när man är gäst.

Italienska mandelskorpor med choklad

Italienska mandelskorpor passar utmärkt till kaffet och är även en fin present när man är gäst.
Måltid Bakverk
Portioner 40 st

Ingredienser
  

  • 100 g sötmandel
  • 50 g mörk blockchoklad
  • 100 g smör eller margarin
  • 1 dl socker
  • 2 st ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk kanel

Instruktioner
 

  • Sätt ugnen på 200°C.
  • Grovhacka mandeln och chokladen. Rör matfett och socker poröst, gärna med elvisp. Tillsätt äggen, ett i taget och rör kraftigt emellan. Blanda mjölet med bakpulver och kanel och vänd i smeten tillsammans med mandel och choklad. Rör ihop till en smet.
  • Klicka ut smeten till 3 längder, ca 40 cm långa (för 40 st), på en bakpappersklädd plåt.
  • Grädda mitt i ugnen, ca 12 min. Låt längderna svalna och skär dem sedan på snedden i ca 2 cm breda bitar.
  • Torka skorporna mitt i ugnen i 75°C, ca 1 tim tills de är helt genomtorra.
  • Låt skorporna kallna helt på galler och förvara dem i en burk med lock.