Recept på krämig chokladmousse

Chokladmousse

Otroligt krämig och god chokladmousse som enkelt kan varieras med olika smaksättare
Portioner 4 pers

Ingredienser
  

  • 100 g Mörk choklad
  • 2 st Äggulor
  • 3 msk Florsocker
  • 3 dl Vispgrädde
  • Garnering, t.ex. jordgubbar, hallon eller apelsinfiléer

Smaksättning: ge moussen det där lilla extra med smak av t.ex. starkt kaffe, pressad apelsin eller konjak

    Instruktioner
     

    • Smält chockladen försiktigt i vattenbad till 63grader
    • Rör ner äggulorna i den smälta chokladen under noggrann omrörning
    • Låt smeten svalna lite
    • Vispa vispgrädden pösig och vänd sedan ner den i smeten
    • Lägg upp moussen i portioner i ett serveringsglas och ställ i kylen i minst 1 timme
    • Tillsätt ev. garnering och servera!